O nama

El. pošta Štampa PDF

3D SVET Beograd, kao deo firme SZTR Miljenović Zoran Beograd , bavi se poslovima nove 3D tehnologije(3D Z-corporation) tj. uslužnim 3D skeniranjem i uslužnim 3D printom(štampanjem) koju je 2008. godine njen vlasnik Zoran Miljenović uvezao u našu zemlju posredstvom IB-PROCADD tj. 3d-caddit Beograd.
Radi se zapravo o 3D laserskom lako prenosivom skeneru koji se koristi u svim granama indusrije, pomoću koga se uzimaju numerički podaci sa skeniranog predmeta koji se u daljoj obradi koriste za reverzni inženjering,izradu stp. fajlova koje koriste CNC mašine,za izradu proizvoda ili za izradu kalupa, modela ili alata za livenje u pesku ili pod pritiskom u metalnim alatima, kovanje, presovanje,vakumiranje,termo plastiku,izradu alata od silikona za izradu suvenira,u industrijskom dizajnu,medicini, izradu dxf. fajlova koje koriste 3D laserske graver mašine i svuda gde je zastupljen rad u 3D tehnologiji.Takođe za izradu kalupa(modla) u prehrambenoj industriji,modle za praline i druge vrste čokolada,želea i td. Koristi se u vajarstvu kao i u filmskoj industriji (3D animacije). Veoma značajnu ulogu ima za digitalnu obradu predmeta koji predstavljaju kulturna dobra (baštinu),njihovo restauriranje,zaštitu i čuvanje u digitalnoj formi (digitalizacija kulturne baštine).
3D skenerom možemo tačno premeriti(skenirati) svaki oblik predmeta,čoveka,glavu čoveka za izradu biste itd. a potom u 3Dprinteru napraviti repliku istog ili sken upotrebiti za druge namene.


3D skenerom možemo tačno premeriti predmete veoma složenog oblika kao što su vitoperne ravni,sferne površine,elise brodova,aviona,turbina i uraditi obrnuti inženjering(reverzni).

3D skeniranje u svetu a na sreću i kod nas postaje sve značajniji faktor u svakodnevnom životu i radu velikih kompanija i „ malih privrednika".

U svom radu ovaj skener koriste firme i univerziteti kao što su: Sony,Adidas, Canon, Kodak, Clorox, NASA, LochedMartin, BMW, Porsche, Ford, Daimler Chrysler, Harvard,MIT,Yale itd.

3D Svet Beograd,vlasnik 3D printera z510 Z-CORPORATION nudi usluge RAPID PROTOTYPING, 3D printanja(štampanja) modela,prototipova, priprema kalupa za izradu kalupa u npr.silikonu ili pesku.Maketa zgrada kao prezentaciju objekta kao objekta ili kao originalan način prodaje istog, kako stanova ili poslovnog prostora u njemu,čitavih naselja, gradova,sportskih terena i objekata,makete reljefa, slivove reka,što je veoma značajno za prostorno planiranje gradova, izgradnju budućih objekata na raznolikom terenu,kao i planiranju razmeštaja hidroelektrana,farmi vetrenjača na pogodnom terenu i razni slični projekti. Novo dizajniranim predmetima, možete ispitati tačnost 3D projekta,tj.poVašem 3D projektu u stl. Extenziji na sledeći način. Isprintamo komad, premerite ga,proverite vizuelno šta ste isprojektovali i pustite proizvod u proizvodnju bez straha da ste negde pogrešili.Drugim rečima uštedećete veliki novac izbegavši grešku u izradi alata a naročito u uštedi vremena u proizvodnji jer sprega 3D laserskog skenera i 3D laserskog printera do 10puta ubrzva proizvodnju. Ne treba biti mnogo mudar i iz ovog kratkog opisa videti šta sve mogu ove tehnološke novotarije.Pošto naravno ne poznajem sve zanate molim Vas u svojim strukama pokušajte da nađete primenu ovih sredstava i savete i saznanja pošaljete na naš mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli kako bi ovakvom saradnjom poboljšali našu privredu.

Zahvalan vlasnik 3D SVETA
Zoran Miljenović
www.3dsvet.rs